TV PUBLIEK

Foto: Hoe het programma eruit komt te zien weten we pas maandag als RTL5 de eerste aflevering van Student-Talent uitzendt. Het idee is duidelijk: stop zo veel mogelijk studenten in een rokerige kroeg en laat op een podium groepjes en cabaretiers uit de studentenwereld optreden. Doe er een jury bij en maak er een competitie van, en je hebt een aardig programma en een goede gelegenheid om live vermaak op de tv te brengen.

Dinsdagavond streed Groningen tegen Maastricht. Marike Lejeune (t-shirt M&R, 21 jaar), vierdejaars communicatie-wetenschappen in Groningen, kwam voor het bandje 'De Begroting'. Vooral omdat haar vriendje bas speelt in dat groepje (Nederlandstalig, in de stijl van De Dijk). “Ik vond het wel leuk om een keer mee te maken. Je ziet hoe nep het allemaal is. Van te voren namen ze applaus op. Moest je eerst klappen alsof het andere bandje had gewonnen, dan alsof je eigen band won en dan nog eens alsof ze de finale wonnen. Ze probeerden ook nog lachen op te nemen. Maar dat mislukte, het bleef stil en dat was zo triest.” Met De Begroting liep het niet goed af. In de eerste rond legden ze het met een cover van Doe Maar's Smoorverliefd af tegen de andere groep uit Groningen (die later ook de strijd tegen het Maastrichtse bandje zou winnen). “De jury was heel hard. Vooral Margriet Eshuijs was erg negatief. Ze vond het wel gezellig maar volgens haar had Doe Maar het anders bedoeld.” De naam van het winnende bandje weet Marike niet meer. “Ik heb het verdrongen.” (Foto Roger Cremers)