'Sociale dienst te gehaast'

AMSTERDAM, 27 NOV. De ondernemingsraad van de Amsterdamse sociale dienst wil dat een reeds begonnen reorganisatie met een jaar wordt uitgesteld. Volgens de ondernemingsraad loopt de dienstverlening gevaar als de reorganisatie tegelijk komt met een nieuw automatiseringssysteem.

Dat heeft de ondernemingsraad van de sociale dienst deze week in een brief aan de directie geschreven. De vertegenwoordiger van het personeel heeft een alternatief plan gemaakt wat er op neer komt dat eerst het automatiseringssysteem NUS wordt ingevoerd en vervolgens de organisatiestructuur wordt veranderd. Met de invoering van NUS komt er “al heel veel op het personeel af”, aldus de ondernemingsraad. “Zelfs voor de meest gezonde organisatie is het ondoenlijk om gelijktijdig nòg een verandering door te voeren.”

Directeur H. Denijs heeft een plan opgesteld om van de Amsterdamse sociale dienst, met 1.600 werknemers en 67.000 cliënten de grootste van het land, een moderne, doorzichtige organisatie te maken. De zeventien rayonkantoren moeten opgaan in negen regiokantoren. Bijna alle medewerkers krijgen een andere functie.