Rotterdam helpt haven Buenos Aires

De gemeente Rotterdam gaat de Argentijnse overheid helpen met de modernisering van de haven van Buenos Aires. Tegelijk zullen beiden havensteden de bestaande samenwerking verdiepen en de onderlinge banden verstevigen.

Dat heeft burgemeester Peper van Rotterdam gisteren bekendgemaakt tijdens zijn werkbezoek aan de Argentijnse hoofdstad. Peper ondertekende in Buenos Aires een verdrag waarin de samenwerking is vastgelegd.

Volgens Peper maakt Argentinië op het gebied van de werkgelegenheid een adembenemende ontwikkeling door, na drie moeizame decennia. Hij bood de Rotterdamse haven aan als toegangspoort voor Argentijnse lading met bestemming Europa. In 1991 werden in de haven van Buenos Aires vier miljoen ton goederen overgeslagen, in 1996 was dat al bijna zes miljoen ton. De verantwoordelijke Argentijnse staatssecretaris Jesus Gonzales wees Peper erop dat meer wereldmarkten zich voor zijn land openstellen. Om die reden is kennis en management van een modern Europees havenbedrijf onmisbaar, zo benadrukte Gonzales.