Officieren Egypte berecht voor aanslag bij Luxor

KAIRO, 27 NOV. Zes officieren van de Egyptische politie zullen door disciplinaire raden worden berecht wegens nalatigheid bij de aanslag door moslim-extremisten, vorige week maandag, bij Luxor. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kairo gisteren bekendgemaakt.

Bij de aanslag van de moslim-extremistische Gama'a al-Islamiyya kwamen 58 toeristen en vier Egyptenaren om het leven. De hoogste straf die de disciplinaire raden kunnen opleggen, is ontslag. Inmiddels zouden ook openbare aanklagers overwegen om strafvervolging wegens nalatigheid tegen tien officieren in te stellen. Onduidelijk is of de tien (die werkzaam zijn bij de toeristenpolitie in Luxor) dezelfde zijn als de zes wier gedrag door de disciplinaire raden aan een onderzoek wordt onderworpen. De maximum straf bij zulke rechtszaken is drie jaar gevangenis en een boete van duizend pond (ongeveer vijfhonderd gulden). (Reuters)