Milieuprijs voor rondvaartboot

DEN HAAG, 27 NOV. Het samenwerkingsverband Hager/Wester uit het Friese Grou heeft gisteren van minister De Boer (Milieu) de Milieuprijs voor Industrie ontvangen voor een rondvaartboot op zonne-energie.Hager/Wester ontwierp de boot voor rondvaarten in natuurgebieden. Omdat een lawaaiige diesel- of benzinemotor ontbreekt en er geen schadelijke gassen vrijkomen is de boot daar zeer geschikt voor.

Naast Hager/Wester kregen ook ijzergieterij Lovink-Terborg uit Terborg, steenbrekerij Meuleberg uit Steijn, Dow Benelux uit Terneuzen en Koffiebranderij en Theehandel Simon Lévelt uit Haarlem een prijs. Met de milieuprijzen, die zijn ingesteld in 1987, wil de minister bedrijven aanzetten tot milieuvriendelijker producten of productiemethoden.

De Boer zei blij te zijn met de 58 bedrijven die een product of nieuwe manier van produceren hadden ingezonden. Volgens haar toont het grote aantal inzenders dat milieu een serieus thema is in het bedrijfsleven.