Italiaanse pers geeft Juve-trainer schuld van verlies in Kuip

ROME, 27 NOV. Wreed, maar niet onterecht. Dat is de samenvatting die het Italiaanse dagblad La Repubblica vanmorgen gaf van de nederlaag van Juventus tegen Feyenoord. De krantenkoppen geven de dreigende uitschakeling van de Italianen weer. “Juve aan de afgrond”, schreef de Corriere dello Sport.

Feyenoord verwierf niet veel respect in de Italiaanse pers. La Stampa spreekt van een goedwillende ploeg en omschrijft de spelers als pedalatori, doortrappers. La Repubblica heeft het over een figurant uit de Nederlandse competitie. Ook al is er wel lof voor spelers als Boateng en Cruz, voor doelman Dudek en voor trainer Beenhakker, voor de Italiaanse pers heeft Juventus zichzelf de das omgedaan.

Lippi is veel te voorzichtig geweest, is de algemene conclusie. Zijn uitspraak voor de wedstrijd dat een gelijkspel voldoende zou kunnen zijn, blijkt verkeerd te zijn uitgepakt. “Juve was afwachtend, week, timide en zonder hart”, vond La Repubblica. Het talent Del Piero was de slechtste speler van het veld. En de robuuste verdediging, die geldt als een van de beste in de Serie A, was gisteren dolende.

“Het was onze avond niet”, zei Lippi laconiek tegen La Stampa. “Zij hebben de overwinning verdiend, wij de nederlaag.” De trainer had speciale lof voor Cruz, die hij vorig seizoen in de strijd om de wereldbeker tussen Juventus en River Plate al was tegengekomen. Lippi hield zijn eigen spelers de hand boven het hoofd, waarschijnlijk om geen onrust te zaaien. Want komend weekeinde staat hun opnieuw een zware wedstrijd te wachten. AC Milan is dan de tegenstander. Pas daarna is er tijd om aan de beslissende confrontatie met Manchester United te denken. Het recept daarvoor van de Corriere dello Sport: winnen en hopen.

    • Marc Leijendekker