Hanson op video tegen Azië

SYDNEY, 27 NOV. De om haar racistisch getinte uitspraken fel omstreden Australische politica Pauline Hanson heeft opnieuw voor ophef gezorgd. Deze week maakte ze bekend dat ze “een boodschap voor de natie” op een videoband heeft opgenomen, die in heel Australië op de televisie getoond zou moeten worden voor het geval ze om het leven wordt gebracht. Volgens eigen zeggen heeft Hanson de afgelopen maanden een stroom doodsbedreigingen ontvangen.

“Landgenoten, nu u mij ziet, betekent het dat ik ben vermoord”, zo begint het parlementslid uit een buitenwijk van Brisbane, Queensland, haar 12 minuten durende boodschap. “Voor het welzijn van onze kinderen en van onze kinds kinderen moet u voortgaan met de strijd (...) Laat u voor geen moment in verwarring brengen door mijn heengaan.” Hanson, die vroeger fish and chips bakte en die anderhalf jaar geleden namens haar 'Een Natie Partij' in de Australische volksvertegenwoordiging werd gekozen, is bekend om haar aanvallen op de Aziatische gemeenschap in Australië. (AP)