TV PUBLIEK

Foto: Jos zit met Jos op 1 op een moeilijk tijdstip. Iedere middag moet hij bij de NCRV op Nederland 1 opboksen tegen Catherine. Met iets minder dan 200.000 kijkers per aflevering haalt Jos Brink met zijn gezellige praatprogamma ongeveer een derde van de talkshow van Catherine Keyl, waarop rond vier uur 's middags veertig procent afstemt. Gisteren behandelde Jos o.m. het millennium-probleem (problemen met vliegtuigen en magnetrons), de verdwijning van een invalide hondje (mank en blind) en het komende aids-gala.

En Adamo zong een liedje. Tussen het publiek Ans Venema-De Boer (met hangertje op de trui). Ze is zestig jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en doet veel aan vrijwilligerswerk. Gisteren ging ze met zo'n vijftig andere dames van de Veenendaalse gezelligheidsvereniging NCVB naar de live-uitzending van Jos. Eens in de maand komt de vereniging bijeen en deze keer wilden ze wel eens zien hoe een tv-programma wordt gemaakt. “Het was wel interessant, heel gevarieerd en de sfeer was ontspannen, gezellig. Alleen had ik verwacht dat ons ook vragen werden gesteld, dat we onze mening mochten zeggen. Jos heeft na afloop nog wel met een paar dames gepraat, maar hij was zo weer verdwenen. Hij heeft het vast heel druk. Maar de ontvangst was heel goed met koffie en zo en er was ook een quiz waar je wat kon winnen. In de bus terug waren er een paar dames die zeiden dat we eigenlijk ter opluistering bij Jos waren.” (Foto Roger Cremers)