Nederlaag voor Inter, Ronaldo geblesseerd

ROTTERDAM, 26 NOV. Internazionale heeft gisteren een gevoelige nederlaag geleden in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi. In en tegen het Franse Strasbourg ging de eerste wedstrijd met 2-0 verloren. De koploper van de Italiaanse serie A verloor ook sterspeler Ronaldo. De Braziliaan verliet twintig minuten voor het einde van de wedstrijd het veld met een verrekking aan een knieband.

Ook in de tweede ronde had de ploeg uit Milaan al de grootste moeite met een Franse tegenstander. Tegen Olympique Lyon verloor Inter de thuiswedstrijd, om vervolgens in Frankrijk de zaken met moeite recht te zetten.

Inter kwam gisteren tegen Strasbourg in de eerste helft pover voor de dag. Binnen twintig minuten keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Baticle kopte na tien minuten een hoekschop in en Ismael verdubbelde de voorsprong acht minuten later uit een vrije trap. Na de pauze was Inter de betere ploeg, maar verder dan een ten onrechte afgekeurde treffer kwamen de Milanezen niet.

Aston Villa hield door de 2-1 nederlaag tegen Steaua Boekarest zicht op de volgende ronde. In Roemenië vergat de thuisclub het af te maken. Bij rust leidde Steaua met 2-0 en een afstraffing tekende zich af. Een doelpunt van Yorke verschafte Aston Villa alnog een redelijke uitgangspositie voor de return in Engeland.

In Braga kwam bekerhouder Schalke 04 in de heksenketel van stadion Primiero di Maio niet in gevaar. Onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Van der Ende bleef het 0-0. Ook de wedstrijd tussen Karlsruher SC en Spartak Moskou eindigde doelpuntloos. Scheidsrechter Jol, ook uit Nederland afkomstig, stuurde de Rus Golovskoj in de 88ste minuut met een tweede gele kaart van het veld.

Lazio Roma zette een grote stap in de richting van de kwartfinales. In Oostenrijk won de ploeg door doelpunten van Casiraghi en Mancini met 2-0 van Rapid Wien. Mancini kreeg ook de rode kaart, evenals Freund namens de Oostenrijkers. Croatia Zagreb stond thuis tegen Atletico Madrid al na twee minuten op 1-0 door een treffer van Mujcin. De Spanjaarden lieten zich niet afbluffen en kwamen in de tweede helft langszij door invaller Caminero (1-1).