Beierse groep aast op 95 procent van Grundig

Het Beierse consortium dat Philips' belangen in Grundig overneemt verwacht op korte termijn 95 procent van de Grundig-aandelen te verwerven. Philips houdt een belang van 5 procent.

Een Philipswoordvoerder bevestigde vanmorgen dat Philips verwacht snel met het Beierse consortium tot overeenstemming te komen over overdracht van een 52 procentsbelang waarop Philips nu nog rechten heeft.

Eerder was al overeenstemming bereikt over verkoop van een belang van 43 procent. Tot de groep Beierse investeerders die Grundig koopt behoort de Duitse antennemaker Kathrein, met een belang van naar schatting 25 procent de grootste aandeelhouder. De overige aandelen zijn verdeeld onder de andere leden van het consortium waarvan alle Beierse banken deel uitmaken.