School bezet

Foto: ROTTERDAM - Ongeveer 250 studenten van een Rotterdams regionaal opleidingscentrum (ROC), het Zadkine College, hebben vanochtend hun school enkele uren bezet gehouden. Ze vinden dat hun inspraak te gering is sinds de fusie van hun school met een tweede school, 'De Kern', in augustus.

Ze protesteren ook tegen het feit dat twee coördinatoren een week geleden naar huis zijn gestuurd door de nieuwe directie. “Het zijn zware tijden”, verzucht directeur van de nieuwe afdeling 'Zorg en Welzijn', H. Verweel, die vanochtend onderhandelde met de actievoerders. Door de fusie tussen de twee afdelingen voor Gezondheidszorg (opleiding tot verpleegkundige en verzorger) heerst op de oude vestiging van het Zadkine het gevoel dat De Kern de school heeft overgenomen, zegt hij. De nieuwe directie komt van De Kern. Twee “bij de studenten geliefde” coördinatoren van de oude Zadkine vestiging zijn vorige week naar huis gestuurd, omdat ze zich niet kunnen vinden in de nieuwe organisatievorm van de opleiding Zorg en Welzijn (2.000 studenten). In die vorm moeten alle MBO-studenten verpleegkunde in eén gebouw les krijgen. Verweel: “We willen absoluut niet van de oude coördinatoren af, ook al denken de actievoerders dat. Ze krijgen alleen een rustpauze, opdat ze kunnen nadenken over de nieuwe organisatievorm, die hen tegenstaat.” Donderdag heeft Verweel een tweede gesprek met de coördinatoren. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)