Roddelblad biedt Irene excuses aan

ROTTERDAM, 25 NOV. Hoofdredacteur W. Nanninga zal in het komende nummer van het weekblad Privé “op royale wijze” excuses maken voor het interview met prinses Irene dat het blad onlangs overnam van het Britse tijdschrift Hello! Prinses Irene zal desondanks het kort geding doorzetten dat zij aanspande tegen het roddelblad, omdat ze geen toestemming had gegeven voor publicatie.

Onder de kop “Sorry, Irene” biedt Nanninga in haar wekelijkse column haar excuses aan en legt ze uit hoe “het misverstand” in de wereld is gekomen. Privé verkeerde in de veronderstelling dat prinses Irene aan de Spaanse uitgever Ola! van het blad Hello! toestemming had gegeven om het interview door Privé over te laten nemen. Later bleek dat alleen een publiciteitsmedewerker van de Britse uitgever van het boek Dialoog met de natuur van prinses Irene deze toezegging had gedaan. De medewerker had echter niet de bevoegdheid om deze beslissing te nemen.

Voor de advocaat van mevrouw Van Lippe-Biesterfeld - zoals de prinses zich tegenwoordig noemt - was de handreiking van de kant van Privé onvoldoende om de strijdbijl te begraven. Mr. G.J. Kemper zette gisteren het kort geding bij de Amsterdamse rechtbank door en volhardde in zijn eis om rectificatie via een advertentie in De Telegraaf.

Prinses Irene gaf het interview aan het blad Hello! ter gelegenheid van het in Groot-Brittannië verschijnen van haar boek Dialoog met de natuur. Zij vertelt daarin onder meer hoe ze troost vindt bij bomen en spreekt ook over haar relatie met koningin Beatrix.

De 'hoerastemming' over het interview op de redactie van Privé sloeg om in 'een enorme domper', aldus Nanninga. Prinses Irene had namelijk helemaal geen toestemming gegeven voor de publicatie in Privé en zou dat ook nooit doen, betoogde haar raadsman Kemper tijdens de zitting. Prinses Irene vindt het volgens hem “heel grievend” dat Privé haar foto op de cover plaatste en bovendien met “misleidende” aankondigingen naar het interview verwees, zoals “Irene praat over haar depressie”.

“De suggestie dat ze angst voor de toekomst zou hebben, ziet ze als een regelrechte aanslag op haar persoonlijke leven”, aldus Kemper. De uitspraak volgt binnen enkele dagen.