Prins Al-Waleed koopt zich in bij bedrijf Murdoch

RIAD, 25 NOV. Het toch al diverse aandelenpakket van de steenrijke Saudische prins Al-Waleed is verder aangevuld. Voor de som van 846 miljoen dollar (1,7 miljard) heeft hij zich ingekocht in drie bedrijven, waaronder News Corporation van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch.

Voor een belang van 5 procent in News telde de prins 400 miljoen dollar neer. Murdoch belde hem speciaal op om hem te feliciteren met deze “strategische alliantie”, aldus een vandaag verspreide persverklaring van Kingdom Holding, de beleggingsgroep van de prins.

De andere investeringen betreffen de aankoop van een belang van 1 procent in het telecomconcern Motorola voor 300 miljoen dollar en een belang van 5 procent in Netscape, leverancier van internet-software, dat 146 miljoen dollar kostte.

De prins, amper veertig jaar en familie van koning Fahd, weert zich al geruime tijd als belegger in uiteenlopende bedrijven, zoals computerfabrikant Apple, het Londense vastgoedproject Canary Wharf, de Amerikaanse bank Citicorp en het New-Yorkse modehuis Donna Karan.

Met een geschat fortuin van elf miljard dollar staat hij dertiende op de ranglijst van rijkste mannen ter wereld van het Amerikaanse blad Forbes. (AFP)