Microsoft komt aan wensen van EU tegemoet

BRUSSEL, 25 NOV. De Amerikaanse softwaregigant Microsoft komt tegemoet aan de klachten van de Europese Commissie over het afschermen van de markt voor sublicenties.

De klacht was aangespannen door concurrent Santa Cruz Operations.

Microsoft zegt nu Santa Cruz op het gebied van licenties voor het UNIX-besturingssysteem niets in de weg te zullen leggen.

Het concern van de Amerikaanse ondernemer Bill Gates sloot met de concurrent een overeenkomst waarbij deze laatste onderneming gebruik mocht maken van applicaties van het UNIX-systeem die vanaf 1987 op de markt waren. Per exemplaar moest Santa Cruz daar een vergoeding voor betalen.

Dit is volgens de Europees commissaris Van Miert (mededingingsbeleid) in strijd met de EU-concurrentieregels. Via een brief heeft Microsoft nu laten weten de bepaling over vergoedingen in het contract te zullen aanpassen. (ANP)