Homohuwelijk (1)

Pieter Kottman, gefeliciteerd! (NRC Handelsblad, 15 november). Het artikel van Van Mourik (19 november) bewijst ten volle uw gelijk: de meningen van de tegenstanders van openstelling van het huwelijk komen voort uit de vooronderstelling dat homoseksuelen toch een ander (lees: minderwaardiger) soort mensen zijn. Van Mouriks artikel geeft hiervoor alle aanleiding.

Neem alleen al zijn typeringen. Hij spreekt over 'het lesbisch koppel', 'twee homoheren' en 'homokoppels'. Bij homoseksuelen komt dus volgens de notaris geen normaal mens voor.

Ik adviseer alle docenten argumentatieleer dit artikel in hun lesstof op te nemen! Fantastisch lesmateriaal: tien meningen geformuleerd volgens de succesformule van de meest rechtse partij in Nederland: tien vooroordelen vermomd als stelling. Wie trapt erin?

    • Drs. M.P.G. van Zanten