Emmy Award tv-programma Hans Liberg

NEW YORK, 25 NOV. Cabaretier Hans Liberg heeft in New York een Emmy Award voor buitenlandse tv-producties in de categorie Popular Art gekregen voor zijn programma Liberg zapt zichzelf neurovisie.

De show werd vanaf 19 april 1996 op vier achtereenvolgende avonden door de TROS-televisie uitgezonden, en heette toen nog Liberg zappt zichzelf. Liberg, die ooit als de Nederlandse Victor Borge begon ontwikkelde zich tot 'sit down comedian', de Europese variant van de Amerikaanse stand-up comedian.

Libergs persoonlijke mix van muzikaal en verbaal entertainment slaat in landen als België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië net zo goed aan als in Nederland. Zijn programma trok al eerder internationaal de aandacht. Het programma, waarin de entertainer-pianist in hoog tempo door Europa trekt en over de Europese eenwording vertelt, kreeg op 29 april dit jaar een eervolle vermelding op het Gouden Roos Festival van Montreux.

Een van de andere Emmy Awards voor tv-programma's buiten de Verenigde Staten viel ten deel aan Enter Achilles van de Nederlandse filmmaakster Clara van Gool. Deze gedanste productie van DV8 Films gaat over acht drinkende mannen in een café. In de prijzen vielen tevens een Britse film over het Bolsjoi Ballet en de Britse tv-film Wise Up dat geheel bedacht en uitgevoerd is door kinderen.