Voetbal spanje

Barcelona is zijn koppositie kwijt in Spanje. Real Madrid kwam op gelijke hoogte, maar heeft een beter doelsaldo. Barça leed zaterdagavond het derde verlies in vier competitieduels. Middenmoter Oviedo won in het eigen stadion met 1-0 door een strafschop van Pompei. Ook Barcelona kreeg een penalty, maar Rivaldo schoot op de paal. In de slotfase werden twee spelers van Barcelona, Couto en Guardiola, uit het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

Barça-voorzitter Nunez had na afloop felle kritiek op de arbiter. Hoofdtrainer Louis van Gaal maakte deze tegenslag niet mee. Hij verbleef wegens privé-omstandigheden in Nederland. Zijn moeder is overleden. Assistent Gerard van der Lem verving Van Gaal. Barcelona had nog geluk dat Real Madrid niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Athletic de Bilbao (1-1). Atlético Madrid, dat met 3-1 van Valencia won, is de koplopers tot op drie punten genaderd.