Voetbal Engeland

Arsenal, nog steeds zonder de geschorste Dennis Bergkamp, raakte na de 2-0 nederlaag bij Sheffield Wednesday achterop in de strijd om de Engelse titel. Bij de thuisclub vierde manager Ron Atkinson een succesvolle rentree. Arsenal staat vier punten achter op Manchester United dat met 5-2 bij Wimbledon won.

Blackburn Rovers won met 1-0 van Chelsea en volgt op één punt. De zege was geflatteerd, want Chelsea kreeg veel kansen, maar wist die niet te benutten. “We hebben gefaald in de afwerking”, zei trainer Ruud Gullit na afloop.

Leeds United klom verrassend op naar de vierde plaats. Van West Ham United werd gisteren met 3-1 gewonnen. De Nederlander Jerry Hasselbaink scoorde twee keer. Opvallend was de thuisnederlaag van Liverpool tegen hekkensluiter Barnsley (0-1). De bezoekers, met de Nederlander Arjan de Zeeuw, hadden alleen al in hun laatste twee uitduels elf doelpunten tegen gekregen. In de eerste divisie maakte Pierre van Hooijdonk drie doelpunten voor Nottingham Forest tegen Charlton (5-2). Forest deelt nu de koppositie met West Bromwich Albion.