TV PUBLIEK

Foto: Om tien voor vijf stromen de mensen het zaaltje bij Artis binnen waar om vijf uur exact de live uitzending begint van De plantage, VPRO's talkshow met gasten uit de wereld van de cultuur. Het programma bestaat al vier seizoenen en trekt wekelijks dik 200.000 kijkers. Een kleine honderd man publiek vindt een plaats aan rommelige zitjes en op het podium.

Daartussen, zilveren kettinkje over de zwarte trui, Ellie Timmers (47), projectleider bij de gemeente Rotterdam. “Ik doe iets met heel moeilijke jongeren.” Ze is een fan van presentator Hanneke Groenteman. “Ik blijf er zondagsmiddags bijna voor thuis, ik zie het haast iedere week. Hanneke heeft een heel sterk eigen idee over hoe ze het programma moet doen en ze geeft veel informatie over van alles op cultureel gebied.” Uit nieuwsgierigheid wilde Ellie wel eens bij de opnamen zijn en het bezoekje kreeg ze als verjaardagscadeautje van haar vriend. “Ik merk dat je hier minder met de inhoud bezig bent, je let meer op de reacties van de mensen en het werk van de cameramannen. Het is ingewikkelder dan ik dacht. Maar ik heb het thuis opgenomen en dan ga ik nog eens kijken hoe het precies werkt.” (Foto Roger Cremers)