Politie Spanje onderschept Marokkanen

ALGECIRAS, 24 NOV. De Spaanse politie en douane-autoriteiten hebben afgelopen weekeinde twee groepen van in totaal 94 Marokkanen opgepakt die de Straat van Gibraltar wilden oversteken om illegaal Spanje binnen te komen.

De eerste vissersboot, met 61 mannen en negen vrouwen aan boord, werd zaterdagavond na het invallen van de duisternis vlak buiten de haven van Algeciras, een Spaanse enclave in Marokko, opgepikt. Hetzelfde schip werd enkele maanden geleden ook al eens opgebracht in verband met mensensmokkel.

Later in de nacht onderschepte een Spaanse patrouille een kleiner schip met 24 mensen aan boord. Geen van de opvarenden had indentiteitspapieren bij zich, maar volgens de Spaanse politie gaat het vermoedelijk overwegend om Marokkanen. In september verdronken 30 jonge Marokkanen toen het schip zonk waarmee ze op weg waren naar de Spaanse kust. (AFP,AP)