Parachutist oorzaak van vliegongeluk

RHOON, 24 NOV. Een vliegtuigongeluk bij Rhoon, ten zuiden van van Rotterdam, heeft zaterdagmiddag het leven gekost aan de 41-jarige piloot van een Cessna-vliegtuigje. Twee inzittenden raakten zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde nadat een van de vijf passagiers, allen parachutisten, bij zijn sprong het staartstuk van het toestel had geraakt. Van deze 21-jarige man uit Oostvoorne ging de reserveparachute bij de sprong onverwacht open, waarna het nylon naar de staart van de Cessna-206 werd gezogen. Een gedeelte van de staart brak af. Het vliegtuigje raakte onbestuurbaar en stortte neer aan de Essendijk in Rhoon.

De parachutisten konden zich redden met hun valschermen. De 21-jarige man uit Oostvoorne raakte het zwaarst gewond. Hij is opgenomen in ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam. Een 34-jarige man uit Amsterdam liep een beenwond op. De drie andere inzittenden, afkomstig uit Leiden, Ridderkerk en Oostvoorne, bleven ongedeerd. De piloot, die geen parachute had, sprong als laatste. Hij viel door het dak van een loods en kwam om het leven. Het toestel was opgestegen van Rotterdam Airport en vloog voor de vereniging Flying Dutchman. (ANP)