Nutricia toch eigenaar van Zweeds Vitamex

Nutricia wordt toch de eigenaar van de Zweedse fabrikant van voedingssupplementen Vitamex. Eerder dit jaar liepen onderhandelingen tussen beide bedrijven op niets uit. Vanochtend maakte Nutricia bekend dat het een belang van 80 procent in Vitamex neemt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nutricia in eerste instantie 40 procent van de aandelen Vitamex zou krijgen.

Hoewel beide partijen voordelen zagen in het samengaan liepen de besprekingen toch vast. Als gevolg van de samenwerking zou Vitamex zijn activiteiten internationaal kunnen uitbreiden, terwijl Nutricia zijn positie in de sector vitaminen en supplementen zou verbeteren.

Deze voordelen hebben geleid tot nieuwe contacten, die er nu toe leiden dat Nutricia 80 procent van de aandelen koopt.

Vitamex is gevestigd in het Zweedse Norrköping. Het bedrijf heeft dit jaar een omzet van ongeveer 120 miljoen. Vitamex heeft 200 personeelsleden.