'Kluivert blijft niet bij de ploeg horen'

ROTTERDAM, 24 NOV. AC Milan-spits Patrick Kluivert scoorde ook in de 238ste stadsderby tegen Inter (2-2) niet. Toch was zijn trainer Fabio Capello na afloop tevreden over de Nederlander.

“Hij heeft zich goed bewogen en wordt met de week beter.” De Italiaanse pers was aanzienlijk minder te spreken over het spel van de ex-Ajacied. “Niet om aan te zien”, vond La Stampa. De Corriere della Sera schreef dat Kluivert de enige speler van Milan was die zich niet voor honderd procent had ingezet. “Hij blijft niet bij de ploeg horen.”

Kluivert, die in de 73ste minuut door Andersson werd vervangen, was de enige van de drie Nederlanders bij Milan die in actie kwam. Edgar Davids was en bleef reserve. Voor Winston Bogarde zat er zelfs niet meer in dan een plek op de tribune. Hij zal, zo gaf Capello toe, worden verkocht.

Bij Inter deed Aron Winter wel mee. Hij behoorde tot de beste spelers. Ook Ronaldo viel op door een aantal fraaie acties, maar hij wist alleen uit een strafschop te scoren. Inter staat ondanks het gelijkspel nog steeds bovenaan. Nummer twee en nummer drie Juventus en Parma speelden ook 2-2 tegen elkaar. Juventus blijft derhalve op twee punten achterstand.