Ajax A1 verplettert Feyenoord

In de eredivisie van de landelijke jeugd werd zaterdag het duel tussen nummer één Ajax en twee Feyenoord gespeeld. Onder toeziend oog van Feyenoord-trainer Beenhakker en voorzitter Van den Herik werd Feyenoord verpletterd. Na negentig minuten stond de 11-3 eindstand op het scorebord. Trainer Cor Adriaanse van Feyenoord A1 keek machteloos toe.

Heeft u een verklaring voor deze blamerende nederlaag?

Adriaanse: “Ik wijt het aan een totale off-day en misschien nervositeit. We werden aan alle kanten voorbij gelopen. Na vijf minuten stond het al 3-0, dan is het einde verhaal. Toen gingen de kopjes naar beneden. Als je na zestien minuten met 6-0 achter staat kun je als trainer weinig doen. Je kan wel gaan schreeuwen, maar daar schiet je niets mee op.”

Uw ploeg scoorde wel drie keer tegen Ajax?

“Voorin lagen ook onze mogelijkheden, maar dan moet je er achterin geen puinhoop van maken.”

Hoe moet het nu verder met de A1 van Feyenoord?

“We gaan niet bij de pakken neer zitten. Vanavond zullen we eens even over de wedstrijd praten. We hebben best wel een goede lichting jeugdspelers al doet deze uitslag anders vermoeden. Ons primaire doel is het laten doorstromen van de jeugdspelers naar het eerste. Als dat lukt, is een nederlaag als die van zaterdag snel weer vergeten. Voor trainers en spelers is dit een dieptepunt, maar we moeten verder.”

Heeft u een leuke zaterdagavond gehad?

“Absoluut niet. Ik lag de hele avond bewusteloos op de bank. Het werkte ook door op mijn vrouw. 's Nachts heb ik geen oog dicht gedaan. Dat is logisch, want als het je niets zou doen, ben je geen goede sportman.”

Hebben Beenhakker en Van den Herik nog iets gezegd?

“Beenhakker heeft me een hart onder de riem gestoken. Hij heeft me een beetje opgepept. Maar mijn humeur werd daar niet veel beter door. Zulke wedstrijden zijn natuurlijk niet de leukste momenten voor een trainer.”