Website

Wie al surfend toevallig bij het Amerikaanse ABC terecht komt, heeft in eerste instantie amper in de gaten dat het gaat om de website van een tv-station. Veel onderdelen hebben weinig tot niets met tv te maken. Zoals het dagelijkse overzicht van het belangrijkste nieuws ('John Denver bleek geen benzine meer in de tank te hebben toen hij neerstortte!') en het uitgebreide sportkanaal waar alles te vinden is over het American Football, en waar via een webcam naar sportwedstrijden gekeken kan worden.

OP het web biedt ABC verder een soort virtueel pretpark voor jongeren. Met spelletjes, gelegenheid tot chatten met idolen als Backstreet Boys en Hanson, rubrieken over trends ('Trendy Trixie') en striphelden als Winnie the Pooh.

Toch wordt de televisie op de ABC-site zeker niet overgeslagen. Zo is er de onvermijdelijke tv-gids en wordt uitvoerig ingegaan op soapsterren, presentatoren en programma's (voornamelijk talkshows, soaps en nieuwsprogramma's) van het Amerikaanse tv-netwerk. De meeste aandacht gaat ongetwijfeld uit naar de controversiële ABC-comedy 'Ellen', waarin de hoofdrolspeelster begin dit jaar uitkwam voor haar homoseksualiteit. Een primeur in de Amerikaanse tv-geschiedenis

Voor de Nederlandse surfer is de site van ABC interessant, ook al is de zender hier niet te ontvangen. Enerzijds door de grote hoeveelheid informatie en extra's, anderszijds doordat ze een beeld geeft van televisieprogramma's die mogelijk later nog eens op de Nederlandse buis verschijnen. (www.abc.com)