Twaalf jaar en tbs voor kindermoord

ROERMOND, 21 NOV. De rechtbank in Roermond heeft vrijdag de 38-jarige G.A. uit Montfort veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens moord op twee van zijn drie kinderen.

De eis was achttien jaar plus tbs. De rechtbank acht bewezen dat A. in de nacht van 5 op 6 februari in zijn woning in Montfort zijn 5-jarig dochtertje Santusha en zijn 8-jarig zoontje Nigel met een touw op hun slaapkamers heeft gewurgd.

De rechtbank concludeert dat de verdachte tijdens zijn daad in verminderde mate toerekeningsvatbaar is geweest. Daarom krijgt hij twaalf jaar cel en niet achttien jaar. De rechtbank neemt daarmee de conclusie over van het Pieter Baancentrum in Utrecht.

Volgens officier van justitie mr. D. van Delft heeft de verdachte met de moord op twee van zijn drie kinderen wraak wilen nemen op zijn ex-echtgenote, die in 1995 van hem scheidde. De voormalig officier uit het leger van de vroegere Surinaamse bevelhebber Desi Bouterse ervoer de echtscheiding als een persoonlijke krenking.

A. had aanvankelijk ook zijn derde kind willen doden en daarna de hand aan zichzelf willen slaan.

In de vroege ochtend van 6 februari gaf hij zich aan bij de politie in Roermond. (ANP)