Spice Girls komen naar Nederland voor schoolkinderen; Donderdag persconferentie in Amsterdam

De Britse meidengroep de Spice Girls komt aanstaande donderdag naar Amsterdam om met Nederlandse schoolkinderen te praten. Ze geven een speciale persconferentie voor 125 schoolkrant-redacteuren in de Amsterdamse concertzaal Paradiso. De platenmaatschappij van de Spice Girls, Virgin, heeft de schoolkrant-redacteuren die mogen komen al uitgekozen. Die hebben gereageerd op oproepen voor de Spice Girl-persconferentie op onder andere de televisie (de popzender TMF, The Music Factory) en Radio 3.

Er mogen ook wel een paar volwassen journalisten bij de persconferentie van de vijf Spice Girls, maar die moeten hun mond houden. Want de zangeressen zijn boos op de volwassen journalisten omdat in de roddelbladen steeds geschreven wordt dat de Spice Girls ruzie hebben en uit elkaar gaan. De zangeressen van de groep zeggen dat ze geen ruzie hebben en dat de groep bij elkaar blijft. Dat is voor alle kinderen die kaartjes hebben gekocht voor de concerten van de Spice Girls, volgend jaar in Nederland, natuurlijk een grote opluchting.

Volgens de roddelbladen zouden Spice Girls ruzie hebben omdat een van hen, Emma Bunton of Baby Spice, verliefd zou zijn geworden op de man die alle zaken regelt voor de groep, manager Simon Fuller. De meisjes hebben hem ontslagen. Baby Spice heeft in de Engelse krant The Sun ontkent dat ze verliefd op hem was. En de leidster van de groep, de roodharige Geri 'Ginger Spice' Halliwell zei dat er geen sprake van was dat zij en Baby Spice, Mel B, Mel C en Victoria ruzie hebben en uitelkaar willen. De lezers van de Kinderpagina kozen eerder dit jaar Geri als de leukste Spice Girl, om aan alle discussies daarover een eind te maken. Baby Spice, om wie de ruzie in de groep nu zou gaan, was degene die deze zomer van haar hoge plateauzool, en brank haar enkel. Dokters waarschuwden toen voor de gevaren van de mode, die mee door de Spice Girls is ontstaan, om op heel hoge plateauzolen te lopen.

De kranten zijn gaan schrijven over de mogelijke ruzie nadat de verkoop van de nieuwe cd van de Spice Girls minder goed liep dan was verwacht. De Spice Girls reizen momenteel de wereld door om reclame te maken voor hun nieuwe cd en hun film, Spiceworld, die met kerst in Engeland in de bioscoop gaat draaien. Afgelopen zondag waren de Spice Girls in Rome, waar ze vanaf het balkon van hun hotel voor hun fans twee liedjes zongen en rozen naar beneden gooiden.

    • Paul Steenhuis