ONTKENNINGEN

De Britse meisjespopgroep The Spice Girls ontkennen alle geruchten over het naderende einde van de groep. “Het is business as usual en we zijn zeker niet van plan er nu mee op te houden”, zei Victoria 'Posh Spice' Adams maandag in het Britse dagblad The Sun. Geri 'Ginger Spice' Halliwell zei: “Wat ons het meest dwars zit is de suggestie dat we ruzies hebben gehad en dat we uit elkaar gaan. We zijn sterker nu en betere vrienden dan ooit.”

Ook de oorzaak van de veronderstelde moeilijkheden - de verhouding van Emma 'Baby Spice' Bunton met de ex-manager van The Spice Girls Simon Fuller - ontkende de groep. The Spice Girls zouden Simon Fuller twee weken geleden hebben ontslagen omdat hij Baby Spice verdriet had gedaan door een verhouding met haar af te breken. En Ginger Spice, die zich steeds meer presenteert als leidster van de groep, zou Baby Spice voor de keuze hebben gesteld: jij eruit of hij eruit. Maar Baby Spice zegt zelf: “Simon Fuller en ik hadden een zuiver beroepsmatige verhouding”. Het enige dat The Spice Girls niet ontkennen is dat ze vorige week in Barcelona werden onthaald op luid boegeroep, nadat ze fotografen hadden verboden hun werk te doen.

Ook Duitslands populairste meisjespogroep, Tic Tac Toe, weerspreekt geruchten dat het einde van het raptrio nabij zou zijn. Twee leden van de groep, Lee en Jazzy, hadden zondag in Bild am Sonntag gezegd dat het derde lid, Ricky, 'psychische problemen' had en dat ze met zijn tweeën vermoedelijk als Tic Tac verder zouden gaan. Maar volgens een woordvoerder van de platenmaatschappij is Ricky slechts overwerkt en gaat de groep gewoon verder. Tic Tac Toe is buiten Duitsland overigens nauwelijks bekend.