NIET EENVOUDIG

Niet alleen de Canadese zangeres Céline Dion is een rechtstreekse afstammeling van de Frankische koning en Roomse keizer Karel de Grote (768-814), maar ook de Canadese premier Jean Chrétien en de premier van Quebec Lucien Bouchard.

Dit is geen toeval, want duizenden inwoners van Quebec stammen volgens een onderzoek van de 'Maatschappij van de Frans-Canadese genealogie' af van Karel de Grote.

Dit is allemaal te danken aan de dochter van de Franse koning Louis XIV, Catherine Baillon, die zich in 1669 in het land vestigde dat nu Canada heet. Maar liefst 150.000 Noord-Amerikanen zijn afstammelingen van haar. Ze zijn de 29ste generatie na Karel de Grote. Volgens Normand Robert, voorzitter van de Maatschappij, toont het onderzoek aan dat niet alle 'Quebecanen van eenvoudige afkomst zijn, zoals men ons altijd heeft willen doen geloven.'