MONTEURS

De Britse popzanger Gary Glitter (53) werd dinsdag in Bristol gearresteerd en ondervraagd door de politie. Volgens een woordvoerder waren er 'onfatsoenlijke afbeeldingen van kinderen' gevonden in een van zijn computerbestanden. De politie was hiervan op de hoogte gesteld door monteurs die Glitters computer repareerden.

Later op de dag werd Glitter, wiens echte naam Paul Gadd is, vrijgelaten. Er werd hem niets ten laste gelegd, maar de zaak wordt verder onderzocht. De advocaat van Glitter verklaarde dat 'zijn klant elke overtreding ontkent' en zich verder van elk commentaar onthoudt.

Gary Glitter heeft in 25 jaar 18 miljoen platen verkocht. Hij heeft herhaaldelijk een comeback gemaakt, en heeft ook verschillende keren met succes zijn verslavingen aan drank en drugs bestreden. Twee keer probeerde hij zelfmoord te plegen. Zijn bekendste nummer, 'Rock 'n' Roll, Part 2', wordt in Groot-Brittannië vaak ten gehore gebracht bij sportevenementen.