Britse steun Duisenberg

ROTTERDAM, 21 NOV.Gouver- neur Eddie George van de Bank of England, de Britse centrale bank, steunt de kandidatuur van Wim Duisenberg voor het presidentschap van de Europese Centrale bank (ECB). “Wim Duisenberg heeft mijn volledige steun. Hij doet goed werk aan het hoofd van het Europees Monetair Instituut en zal een uitstekende president van de Europese centrale bank zijn,” zei George vanmorgen in een vraaggesprek met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

George nam daarmee afstand van de Franse kandidaat, Jean-Claude Trichet, die twee weken geleden door Parijs naar voren werd geschoven. Duisenberg gold tot dan toe als de gedoodverfde eerste president van de ECB.

De Italiaanse premier Prodi, die vorige week Duisenberg nog 'onacceptabel' noemde als ECB-president, zei eerder deze week geen veto tegen de kandidaat te willen uitspreken. De Luxemburgse premier Juncker gaf gisteren impliciete steun voor Duisenberg. Hij wil een kandidaat “uit een klein land in de harde kern van Europese landen die een reputatie hebben van prijsstabiliteit”.