VERWACHT

Selectie van Nederlandse documentaires, verwacht in 1998:

Fatal Reaction Moskou Regie Marijke Jongbloed, productie Lagestee Film, verwacht tijdens het Nederlands Filmfestival 1998. Vierde en laatste deel van Jongbloed's wereldwijde inventarisatie van de problemen van carrièrevrouwen om geschikte levenspartners te ontmoeten.

Golden Earring: How to Grow Old in Rock'n'Roll Regie Rogier van de Ploeg, productie Lagestee Film, medio 1998 verwacht. Portret van de oudste Haagse rockband van Nederland, The Golden Earring.

Zon voor de majesteit Regie Peter Schamoni, productie Rob Houwer, verwacht medio 1998. Uit found footage en archiefmateriaal samengesteld portret van de Duitse keizer Wilhelm II, tot zijn val op 9 november 1918; de meest gefotografeerde en gefilmde persoon van zijn tijd.

De zee die denkt dat zij een boom is Regie Gert de Graaff, productie Studio Nieuwe Gronden, verwacht op Nederlands Filmfestival '98. Docudrama over de werking van het geheugen.

Spijkerkwartier Regie John Appel, productie NPS, verwacht 1998. Documentaire over de dreigende verplaatsing van de bordelen uit de Arnhemse wijk Spijkerkwartier.

Nostalgie Regie Tato Kotetishvilli/ Ineke Smits, productie Lumen Film/ Cesar Messemaker voor de HOS, verwacht in 1998. Kort na de opnamen van deze film over de burgeroorlog in Georgië, overleed de Georgische filmmaker Tato Kotetishvilli. Zijn vrouw Ineke Smits zal de film voltooien.