Transportbandenreus kiest voor Drachten

Dunlop Enerka uit Drachten vormt de kern van een nieuwe transportbandengroep die is ontstaan door een omvangrijke verzelfstandiging en twee overnames. Het hoofdkwartier van de nieuwe onderneming die Unipoly Enerka heet, komt in Drachten.

Algemeen-directeur is H. Reijneker, die eerder al de hoogste man was bij Dunlop Enerka. Unipoly Enerka is een van de vier divisies van Unipoly, dat zijn hoofdkwartier in Luxemburg heeft. Het nieuwe bedrijf ontstond deze maand toen het Britse conglomeraat BTR zijn divisie polymeren verzelfstandigde.

Het dochterbedrijf uit Drachten is met een omzet van 294 miljoen gulden één van de grootste spelers in de markt voor transportbanden, die in tal van industrieën hun toepassing vinden. De voormalige BTR-dochters Dunlop-CCT uit België en BTR Belting en Dunlop Gandy Belting maken ook deel uit van Unipoly Enerka. Daarnaast heeft de onderneming zich versterkt door de overname van twee bedrijven in Australië. De verandering in eigendomsstructuur heeft geen gevolgen voor de 260 werknemers in Drachten.