Topvrouw van Laura Ashley moet opstappen

LONDEN, 20 NOV. De voortdurende problemen bij Laura Ashley, het Britse bedrijf voor mode en interieurverzorging, hebben geleid tot het opstappen van topmanager Ann Iverson. Sinds haar aantreden twee jaar geleden is het bedrijf in steeds groter problemen geraakt.

Iverson, afkomstig van de winkelketen Mothercare voor aanstaande ouders, werd dinsdag door de raad van commissarissen aan de kant gezet en vervangen door David Hoare. Iverson wilde de Amerikaanse markt veroveren en het 'bloemetjesimago' van het bedrijf loslaten. Het blad Wall Street Journal meldde gisteren dat deze strategie op een “ramp” is uitgelopen. Analisten verwachten dat Laura Ashley dit jaar een verlies zal leiden van 10 miljoen pond. Het bedrijf heeft ruim 500 zaken en een omzet van meer dan een miljard gulden.