Radio beeld

Foto: Het weekend van makelaar en sinds kort ook auteur Harry Mens begint iedere vrijdagochtend om 7 uur bij Talkradio met de presentatie van zijn drie uur durende 'personality-show'. “De een gaat golfen of tennissen en ik doe dit. En als ik na tien uur 's morgens buiten sta kan ik het zweet van mijn voorhoofd vegen”, aldus Mens die het programma al een kleine maand doet.

“Ik probeer uit het leven te halen wat er in zit en daar hoort dit ook bij. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen 'dat en dat ben ik van plan'. Kom je ze later tegen is er nooit iets van terechtgekomen. Ik doe het wèl.” Andere bekende Nederlanders die 's ochtends bij Talkradio achter de microfoon plaatsnemen zijn Jan Lenferink en het duo Rijk de Gooyer en Maarten Spanjer. Harry Mens gaat op zo'n vrijdagochtend met 20 tot 25 luisteraars de discussie aan. Het moeilijkste deel ligt volgens hem tussen zeven en half acht. Dan zijn de mensen nog niet zo bereid de telefoon te pakken. Zo rond kwart over acht komen ze los en na negen uur worden “tante Sjaan en tante Nel wakker”. Mens - niet ontbloot van politieke aspiraties - gaat geen enkel onderwerp uit de weg. Of het nu lingeriemode, politiek, horeca of het requiem van Verdi betreft. Hij zorgt gewoon dat hij wordt gebeld door bijvoorbeeld Jan des Bouvrie, Leo Beenhakker, couturier Mart Visser of een bevriende gevangenisdirecteur. Talkradio, maandag tot en met vrijdag op de middengolf, 7.00-10.00u., 1395 AM. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)