Luxemburgse bankier weer vrij

BRUSSEL, 20 NOV. Justitie in Brussel moet de bankier Damien Wigny, topman van de Kredietbank Luxemburg, weer vrijlaten, zo heeft de rechter gisteren bepaald. Hij dient daarvoor een borgsom te betalen van vijf miljoen frank, ruim 275.000 gulden. Wigny, die een Belgisch paspoort heeft, werd verdacht van grote witwasoperaties van zwart geld.

Twee weken geleden bepaalde de raadkamer dat Wigny tegen betaling van een borgsom vrij kon komen. Justitie ging daartegen in beroep. Wigny zou onder meer een vroegere vriendin van de sigarettenmagnaat Gosset hebben geholpen bij de belastingontduiking van een erfenis van twee miljard frank (112 miljoen gulden). Oorspronkelijk zou de vrouw, die ook een tijd werd verdacht van de moord op haar voormalige minnaar, 75 procent successierechten moeten betalen. De bankier zei op grond van het Luxemburgse bankgeheim geen enkele mededeling te mogen doen. Justitie zei dat hij dat als houder van een Belgisch paspoort wel moest doen. (ANP)