FESTIVAL INFORMATIE

Bel voor informatie en reserveringen de IDFA-publieksservice, (020) 6 26 19 39.

LOCATIES Het International Documentary Filmfestival Amsterdam heeft plaats op de volgende locaties (zie kaartje):

1 De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10 Pers-, gasten- en publieksbalie. Bij de publieksbalie (in de Kleine Zaal) kunt u terecht voor alle informatie, voorverkoop en reserveringen. In de Balie hebben ook het Gesprek van de Dag, de talkshows en het seminar 'Documentaire als Geschiedschrijver' plaats.

2 Arthouse Alfa Hirschpassage 4 IDFA-filmprogramma VPRO Sneak Preview op vrijdag 28 november NRC Handelsblad Dag op zaterdag 29 november

3 Calypso Theater Marnixstraat 400-402 IDFA-filmprogramma

4 Nederlands Filmmuseum Vondelpark 3 IDFA-filmprogramma

5 Tuschinski Theater Reguliersbreestraat 26/28 Openingsavond op woensdag 26 november (besloten)

6 Paradiso Weteringschans 6-8 FORUM, de internationale co-financieringsmarkt voor de documentaire film op 1-2-3 december (besloten)

7 Felix Meritis Keizersgracht 324 Feestelijke slotavond op woensdag 3 december

Op locatie

IDFA IN DE BIJLMER Cultureel centrum Kwakoe, Frissenstein 78, Amsterdam, 27 tot en met 30 november, informatie (020) 6 90 07 55.

IDFA IN DE SCHILDERSWIJK Volksbuurtmuseum, Hobbemastraat 120, Den Haag, 1 december, informatie (070) 3 89 81 86.

IDFA IN NIJMEGEN Cinemarinburg, Mariënburg 59, Nijmegen, reserveringen (024) 3 22 16 12, programma-informatie (024) 3 60 58 26. Het tiende IDFA geeft op zijn slotavond, 3 december, symbolisch het stokje door aan Nijmegen, de geboortestad van Joris Ivens. Van 3 tot en met 7 december heeft in het Nijmeegse Cinemarinburg een uniek vervolg op IDFA plaats en zijn vele hoogtepunten van IDFAmsterdam te zien.

KAARTVERKOOP, RESERVEREN en INFORMATIE Voor kaartverkoop, reserveren en informatie kunt u terecht in de Balie (Kleine Zaal). U vindt hier alle informatie over het festivalprogramma, eventuele wijzigingen, locaties, kaartverkoop en verkoop van festivalartikelen zoals catalogi, pins en posters.

Voorverkoop Toegangskaarten en gereserveerde kaarten voor alle voorstellingen zijn, in verband met eventuele programmawijzigingen, slechts één dag van tevoren te verkrijgen bij de publieksbalie/centrale kassa.

Dagverkoop Op de dag zelf zijn voor de voorstellingen in Arthouse Alfa en de Balie toegangskaarten te verkrijgen bij de kassa van Arthouse Alfa en bij de centrale kassa in de Balie. Voor de voorstellingen in het Nederlands Filmmuseum en Calypso kunt u op de dag van de voorstelling alleen ter plaatse terecht.

Centrale kassa in de Balie De centrale kassa in de Balie (Kleine Zaal) is op maandag 24 november en dinsdag 25 november geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur en van woensdag 26 november tot en met woensdag 3 december van 9.30 uur tot 20.30 uur.

Kassa's Arthouse Alfa, Calypso en Nederlands Filmmuseum De kassa's van Arthouse Alfa, Calypso en het Nederlands Filmmuseum zijn vanaf donderdag 27 november een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling geopend. Alleen losse-kaartverkoop.

Telefonisch reserveren Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf vrijdag 21 november van 12.00 uur tot 20.00 uur via de IDFA-lIJN (020) 6 26 19 39 (ook in het weekend). Vanaf woensdag 26 november kunt u telefonisch reserveren van 10.00 uur tot 20.30 uur.

Belangrijk Iedereen, dus ook pers-, gasten, passe-partoutkaarthouders, moeten in het bezit moeten zijn van een geldig plaatsbewijs.

Iedereen die in het bezit is van een drie-, vijf- en tienrittenkaart moet alsnog een plaatsbewijs voor de voorstelling afhalen.

Passe-partouts geven alleen toegang tot de reguliere voorstellingen en niet tot speciale evenementen zoals het seminar en de feestelijke slotavond.

Reserveren op de dag zelf is niet mogelijk.

Gereserveerde kaarten moeten tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling zijn afgehaald.

Alleen een plaats wordt gereserveerd, geen stoelnummer.

Slechts een gedeelte van het aantal beschikbare plaatsen komt voor reservering in aanmerking, zodat op de dag van de voorstelling zelf, over het algemeen, nog kaarten beschikbaar zijn.

Kaartsoorten & prijzen Losse kaart ƒ 12,50 Losse kaart films langer dan 135 minuten ƒ 16 5-rittenkaart ƒ 55 10-rittenkaart ƒ 100 Passe-partout (pasfoto) ƒ 180 Seminar ƒ 35 Catalogus ƒ 20 Slotavond ƒ 20 Korting Tijdens het festival kunnen aan de kassa korting krijgen: Lezers van NRC Handelsblad (met de bon uit NRC Handelsblad): 10-rittenkaart voor ƒ 80, plus een gratis exemplaar van de publicatie 'Grote Verhalen, Jan Vrijman in gesprek met Hans Beerekamp' Studentenkorting (op vertoon van geldige collegekaart): passepartout ƒ 125, 3-rittenkaart ƒ 30 CJP-houders (op vertoon van geldige CJP pas): 3-rittenkaart ƒ 30 Lezers van NRC Handelsblad, Canal+ gids, TV-krant (met kortingsbon): losse kaart ƒ 10 Actuele informatie Het programma, zoals opgenomen in de festivalkrant van NRC Handelsblad, kan onderhevig zijn aan wijzigingen. Het juiste dagprogramma wordt aangegeven op de programmaborden, te vinden op alle festivallocaties, op de monitoren bij de centrale kassa in de Balie en in de IDFA-dagkrant.

IDFA's DAGKRANT Elke dag verschijnt IDFA's dagkrant met interviews, recensies en actuele programma-informatie. De krant is vrij verkrijgbaar op alle festivallocaties, blikt vooruit op de festivaldag van morgen en verschijnt dagelijks om 23.00 uur.

IDFA GOES DIGITAL Natuurlijk is IDFA te vinden op het Internet. Adres: http:/www.dds.nl/amocles/idfa. Op IDFA's homepage is allerhande informatie opgenomen zoals IDFA's programma-informatie maar ook circa 25 fragmenten van IDFA's competitieprogramma. IDFA is te bereiken via het adres: info@idfa.nl.

GESPREK VAN DE DAG Dagelijks om 16.30 uur heeft in de NRC Handelsblad Salon het Gesprek van de Dag plaats onder leiding van filmredacteur Hans Beerekamp.

SEMINAR Op het jaarlijkse seminar staat dit keer 'de documentaire als geschiedschrijver' centraal. Vrijdag 28 november van 10.00 uur tot 17.00 uur in de Grote Zaal van de Balie onder leiding van Sonja de Leeuw.

OPENBAAR VERVOER IDFA is vanaf Amsterdam CS bereikbaar met tram 1, 2 en 5 (halte Leidseplein). Elke nacht en elk uur rijden vanaf Amsterdam CS nachttreinen naar Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam. Naar Utrecht: 0.35 uur, 1.17 uur, 2.17 uur, enz. Naar Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam: 0.22 uur, 0.43 uur, 1.45 uur, 2.45 uur, enz.