Felice Felice opent 27ste Filmfestival

ROTTERDAM, 20 NOV. De 27ste editie van het International Filmfestival Rotterdam, dat van 28 januari tot en met 8 februari 1998 plaats vindt, zal geopend worden met de wereldpremière van Peter Delpeuts film Felice...Felice... over een Europese fotograaf aan het begin van deze eeuw in Japan.

Het is voor het eerst sinds 1992 dat een Nederlandse productie het Rotterdamse festival opent. Zeker acht andere Nederlandse films worden in Rotterdam verwacht, waaronder in competitie Vive elle van Miriam Kruishoop, alsmede de documentaire over Louis Andriessen De weg van Frank Scheffer, het in Mannheim bekroonde De verstekeling van Ben van Lieshout en vier films uit een lowbudgetserie over het einde van het millennium, geregisseerd door Paula van der Oest, Mart Dominicus, Boris Paval Conen en Karim Traïda.

Niet eerder was het aandeel van Nederlandse filmmakers zo groot in het International Filmfestival Rotterdam.