Talcom Computers naar VDL

EINDHOVEN, 19 NOV. De VDL Groep in Eindhoven neemt 70 procent van de aandelen van Talcom Computers uit Nuenen over. De resterende 30 procent blijft in handen van directeur G. Lathouwers.

Lathouwers blijft ook verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Beide bedrijven hebben dit gisteren bekendgemaakt.

Talcom heeft aansluiting gezocht bij de VDL Groep om het management te versterken en om de sterke omzetstijging te financieren. Het bedrijf, dat computers en toebehoren via achttienhonderd dealers in de Benelux op de markt brengt, verwacht dit jaar een omzet van negentig miljoen gulden. Dat is een stijging met 30 procent ten opzichte van 1996.

De winst stijgt naar het zich laat aanzien van 1,6 miljoen gulden naar ongeveer 2,5 miljoen. Talcom verwacht voor volgend jaar een verdere omzetstijging tot 125 miljoen gulden alsmede een toename van de winst. Er werken 45 mensen.

Volgens directeur W. van der Leegte van VDL draagt het meerderheidsbelang in Talcom bij aan een verdere spreiding van de activiteiten. Bovendien kan één van de dochterondernemingen, NSA Apparatenbouw in Eersel, de assemblage van computers gaan verzorgen. Ook wil hij bekijken of de VDL Groep mogelijkheden heeft om metalen en kunststof onderdelen concurrerend te gaan maken.

De VDL Groep is een bundeling van bedrijven die vooral actief zijn in de metaal- en kunststofverwerkende industrie. De omzet bedraagt dit jaar ongeveer 750 miljoen gulden. Vorig jaar was dat 645 miljoen. Het positief resultaat bedroeg toen 40 miljoen gulden.

Van der Leegte verwacht over 1997 een winststijging van 15 tot 20 procent. Hij denkt volgend jaar met de groep, inclusief Talcom, een omzet te behalen van 900 miljoen gulden. (ANP)