Schultz geeft geblesseerd op bij Masters

NEW YORK, 19 NOV. Tennisster Brenda Schultz heeft gisteravond in de eerste ronde van het Master-toernooi in New York opgegeven. Ze had te veel last van een afgescheurde teennagel. Op het moment van opgave stond de Nederlandse met 7-6 en 5-2 achter tegen de nummer één van de wereld Martina Hingis.

Schultz bood de Zwitserse aanvankelijk goed tegenstand. In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. Die viel uit in het voordeel van Hingis. In de eerste game van de tweede set liep Schultz de blessure aan haar rechtervoet op. Toch nam ze een voorsprong (2-1), maar daarna veranderde het lopen in strompelen. “De nagel was er helemaal af, ik kon mij niet meer goed bewegen”, verklaarde Schultz. “Dit is pure pech. Ik heb zeven weken achtereen gespeeld. Ik denk dat mijn lichaam oververmoeid is geraakt.”

De Tsjechische Jana Novotna, tweede op de plaatsingslijst, versloeg de Spaanse Conchita Martinez in twee sets (6-4 en 6-4). De als zesde geplaatste Kroatische Iva Majoli haalde de tweede ronde door in twee tiebreaks te winnen van de Duitse Anke Huber.