Proces 'Libische' bomaanslag op nachtclub Berlijn

BERLIJN, 19 NOV. Twee Palestijnen, een Libiër en twee Duitse vrouwen verschenen gisteren in Berlijn voor de rechter op beschuldiging van betrokkenheid bij een bomaanslag op een tjokvolle West-Berlijnse nachtclub in 1986.

Het proces werd na een uur verdaagd op verzoek van de verdediging, die aanvoerde dat de rechtbank niet bevoegd is. Bij de aanslag lieten twee Amerikaanse soldaten en een Turkse vrouw het leven. Duitse officieren van justitie zijn van mening dat de groep de aanslag pleegde op bevel van de Libische inlichtingendienst gedurende een periode van oplopende spanningen tussen dit Noord-Afrikaanse land en de Verenigde Staten. Dit is het tweede geruchtmakende proces dit jaar in Duitsland waarbij sprake is van staatsterrorisme. In april besliste een Duitse rechtbank dat Iran in 1992 opdracht had gegeven tot een moordaanslag op Koerdische dissidenten in Berlijn. (Reuters)