Premier Pakistan in staat van beschuldiging

NEW DELHI, 19 NOV. De Pakistaanse premier, Nawaz Sharif, is vanmorgen officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens belediging van het Hooggerechtshof. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het land dat een premier om dit vergrijp wordt vervolgd. Als Sharif schuldig wordt bevonden, kan dat het einde betekenen van zijn premierschap.

Voor de tweede keer binnen een week verscheen Sharif vanmorgen voor de opperrechters, met wie hij al enkele maanden op zeer gespannen voet staat. De rechters hadden gisteren de videobeelden bestudeerd van een persconferentie van enkele weken geleden, waarbij de premier zich openlijk afvroeg of het Hof wel het recht had een eerder door het parlement aangenomen wet ongeldig te verklaren. Het Hof zag in de kritische opmerkingen van de premier voldoende reden om hem te vervolgen.