NAC verliest Brabantse derby

ROTTERDAM, 19 NOV. NAC II heeft gisteravond in de eredivisie de Brabantse derby tegen Willem II verloren. De Tilburgers wonnen in Breda door doelpunten van Ceesay en Van der Vegt met 2-0. Willem II, na een moeizame seizoensstart de laatste weken goed op dreef, klom door de winst naar de negende plaatst in de competitie. NAC staat veertiende.

In de strijd om de KNVB-beker verloren de reserves van PSV gisteravond thuis met 4-3 van Telstar. PSV 2 moest het doen zonder de meeste invallers van het eerste. Alleen de Braziliaan Claudio speelde. Bekende namen als Degryse, M⊘ller en Van Ede kregen van trainer Advocaat geen toestemming. PSV 1 bekert vandaag tegen Emmen en Advocaat wil iedereen achter de hand houden. Wie gisteren op de Herdgang speelde, mag reglementair vandaag zelfs niet tot de wissels behoren.

Roda JC plaatste zich met moeite voor de derde ronde. In Kerkrade werd Veendam met 1-0 verslagen. De Belg Schops maake in de 70ste minuut het enige doelpunt. (ANP)