VS: 'Managers Israel niet welkom om Cuba'

WASHINGTON, 18 NOV. De Amerikaanse regering heeft een Israëlisch landbouwbedrijf gewaarschuwd dat zijn managers niet meer welkom zijn in de Verenigde Staten als het actief blijft op Cuba. De BM Groep, actief in de citrusindustrie, heeft zich “bezondigd” aan overtreding van de omstreden Helms-Burtonwet.

Woordvoerder Lee McClenny van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington maakte de maatregel gisteren bekend. Investeerders, ook niet-Amerikaanse, kunnen aangepakt worden als ze zaken doen met ondernemingen, die gebruik maken van eigendommen die zijn geconfisceerd door het Castro-bewind. Het Canadese mijnbouwconcern Sherritt en de Mexicaanse telecomonderneming Grupo Domos werden op die grond al eerder aangepakt. De EU vecht de wet aan. (AP)