Vredestein verplaatst productie naar buitenland

Vredestein Fietsbanden in Doetinchem gaat een deel van zijn productie van buitenbanden naar landen buiten Europa verplaatsen. Daardoor vervallen 74 van de 250 banen. De directie van Vredestein zegt dat daarbij gedwongen ontslagen niet te vermijden zijn. De ingreep is een gevolg van de slechte resultaten van de fietsbandendivisie.

Het resultaat van dit bedrijfsonderdeel zal dit jaar opnieuw negatief zijn. De tegenvallende resultaten komen door het wegvallen van belangrijke klanten en de dalende prijzen. Dat laatste komt door stevige concurrentie uit landen met lage lonen.

Vredestein gaat nu zijn productie van goedkope buitenbanden verplaatsen naar landen met lage lonen, onder andere India. Het gaat hier om banden die niet onder het merk Vredstein worden verkocht. De vakbonden vinden de aanpak van Vredestein “bijzonder teleurstellend”.