Bovelander wint kort geding van Cruyff Sports

ROTTERDAM, 18 NOV. Oud-hockeyer Floris Jan Bovelander heeft een kort geding gewonnen dat de voormalig international vorige maand aanspande tegen Cruyff Sports.

Het sportkledingbedrijf maakte, zonder toestemming van Bovelander, in drie tijdschriften reclame voor een nieuwe hockeyschoen, met het bijschrift 'Floris Johan Cruyff'. De rechter in Den Bosch achtte bewezen dat onrechtmatig gebruik was gemaakt van Bovelanders voornaam en veroordeelde het bedrijf vanmorgen tot het betalen van 10.000 gulden aan zowel Bovelander als diens schoenenfabrikant Kangaroos. Daarnaast moet Cruyff Sports de gewraakte advertentie rectificeren. Bovelander werd in de juridische procedure bijgestaan door zijn oud-ploeggenoot bij het Nederlands elftal, Marc Delissen die als advocaat werkzaam is bij Udink, Gribling & De Jong in Den Haag.