Wijers: meer geld voor duurzame energie

Minister Wijers van Economische Zaken trekt 50 miljoen gulden meer uit om bedrijven en instellingen aan te zetten te investeren in duurzame energie. Daarvoor verhoogt hij het budget voor de energie-investeringsaftrek (EIA) naar 175 miljoen gulden. Het investeringsplafond legt hij op 200 miljoen gulden in plaats van de huidige 50 miljoen.

Ook verlengt hij de subsidieregeling voor zonneboilers tot en met het jaar 2000. Hij verhoogt het jaarlijkse budget met 2 miljoen gulden naar 8 miljoen. Daarnaast reserveert hij 60 miljoen gulden om een windpark in zee aan te leggen.

Wijers maakte de maatregelen vandaag bekend op de eerste duurzame-energieconferentie. Die is georganiseerd door de Duurzame Energie Federatie, een bundeling van vier organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van duurzame energie. Wijers wil dat in het jaar 2020 10 procent van de energie duurzaam wordt opgewekt.