Varkens in Nood

Foto: DEN HAAG - Schrijver Koos van Zomeren onthulde vanochtend op het Centraal Station in Den Haag de eerste poster van de stichting Varkens in Nood. De stichting wil met de poster een vuist maken tegen het kabinetsbeleid inzake de varkenspest.

Op de poster staan boven een tekening van Dick Bruna de namen van 6.700 sympathisanten van de actie. “De maatschappij laat op deze manier zien dat ze niet nog eens geconfronteerd wil worden met zo veel varkensleed”, aldus Van Zomeren. De stichting Varkens in Nood werd opgericht door de eveneens in Den Haag aanwezige schrijver J.J. Voskuil, die de fakkel onlangs overdroeg aan Van Zomeren. Met het geld van de sympathisanten, ruim twee ton, zijn vijftienhonderd posters gedrukt. Bekende Nederlanders als Rudy Kousbroek, Mensje van Keulen, Youp van 't Hek en Maarten 't Hart steunen de stichting. Van Zomeren noemde de actie een 'papieren demonstratie'. Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de herstructurering van de varkensstapel. (Foto Roel Rozenburg)