Van Gaal ruziet met journalisten

BARCELONA, 17 NOV. Barcelona heeft gisteravond in de Spaanse voetbalcompetitie de wedstrijd tegen nummer drie Celta de Vigo gewonnen. In eigen stadion werd het 3-2. Voor de thuisclub scoorden Pizzi (2) en Rivaldo. Koploper Barcelona heeft nu vier punten voorsprong op nummer twee Real Madrid, dat vanavond in actie komt tegen Real Valladolid.

Barcelona-trainer Louis van Gaal gaf na afloop van de wedstrijd een veelbesproken persconferentie. De Nederlandse oefenmeester reageerde geïrriteerd op de pers. Op een vraag naar enkele omzettingen in zijn elftal antwoordde hij kortaf: “Zo hebben we al twee maal eerder gespeeld, jullie moeten op de hoogte zijn voordat je een vraag stelt.” Tegen een kritische Nederlandse tv-journalist was Van Gaal kort en bondig. “Jou heb ik niets te zeggen, ga jij maar terug naar je eigen land.”