Ruime zege FC Utrecht tegen RKC

ROTTERDAM, 17 NOV. FC Utrecht heeft gisteren de derde achtereenvolgende overwinning behaald in de Nederlandse voetbalcompetitie. In Nieuw Galgenwaard won de club met 6-1 van RKC. Sinds het ontslag van coach Spelbos heeft FC Utrecht nog geen puntverlies geleden.

Onder leiding van zijn tijdelijke opvolger De Ruiter heeft de geplaagde provincieclub een positie in de middenmoot afgedwongen. Voor bijna twaalfduizend toeschouwers speelde FC Utrecht een uitstekende wedstrijd. Na afloop maakte het bestuur bekend dat de komst van de Haagse trainer Wotte wellicht deze week bekrachtigd wordt.

Vitesse won gisteren eenvoudig van NEC in de Gelderse derby. In De Goffert zegevierden de Arnhemmers met 2-0. Van der Hoeven en invaller Sjoekov waren de doelpuntenmakers in Nijmegen. Vitesse verstevigde zijn positie in de subtop van de eredivisie. De club van trainer Ten Cate heeft na vijftien duels 31 punten, goed voor een derde plaats in de tussenstand.

FC Twente wacht al bijna anderhalve maand op een overwinning in de Nederlandse competitie. De Enschedese club heeft meer succes in het UEFA-Cuptoernooi, waar de derde ronde werd bereikt. Op nationaal niveau maakt de nummer drie van vorig seizoen minder indruk. Zaterdagavond verloor FC Twente met 3-1 bij Willem II. Trainer Meyer van Twente maakt zich zorgen over de matige vorm van zijn spelers. “Ik moet op dit moment even niet denken aan de komende wedstrijden tegen Sparta, PSV en Auxerre.”

MVV leed na drie overwinningen een kansloze nederlaag bij Sparta. Op Spangen won de thuisclub met 4-0. Voor Sparta betekende de zege een revanche op het ongelukkige gelijkspel van vorige maand in Maastricht. Middenvelder Jalink scoorde twee keer voor de Rotterdammers. Bij MVV debuteerde de 36-jarige keeperstrainer Dusseldorp in de eredivisie. De ex-doelman van Meerssen verving de geblesseerde Spilmann.

Heerenveen beleefde weinig plezier aan de lange reis naar Sittard. In stadion De Baandert won Fortuna met 3-1 van de Friezen. Heerenveen was lange tijd de betere ploeg, maar de Limburgse doelman Van Zwam was moeilijk te passeren.